Een beetje zon en een beetje wiet © Crime-Nieuws.nl

Bestuurslid motorclub No Surrender aangehouden voor wietkwekerij na inval

De politie heeft donderdagochtend in een loods aan de Ketellapperstraat in Assen een wietkwekerij opgerold en gedroogde toppen in beslag genomen. Een bestuurslid van motorclub No Surrender is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de wiethok.

Agenten troffen in de loods in een ruimte 350 geknipte wietplanten en 12,4 kilo gedroogde toppen aan. In een tweede volledig ingerichte ruimte werd een kwekerij zonder planten aangetroffen. De stroom en het water werden illegaal afgenomen. Een grote hoeveelheid professioneel bouwgereedschap ter waarde van ongeveer 15000 euro werd daar eveneens aangetroffen en in beslag genomen. De kwekerij is ontmanteld en de kweekmaterialen zijn vernietigd.

De eigenaren van de loods zijn volgens de politie een 48-jarige Groninger en tevens bestuurslid van No Surrender, en zijn 37-jarige vriendin. Beide zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij hennepteelt. In en bij de woning van het stel in Groningen werd een grote hoeveelheid geld en waardevolle goederen zoals een motor, een snorscooter, sieraden, meerdere mobiele telefoons en laptops en een aanhanger in beslag genomen. In de woning werd geconstateerd dat gas en stroom illegaal werden afgenomen. De verdachten werden direct hiervan afgesloten.