In de Verenigde Staten is een man opgepakt in San Fransisco voor het exploiteren van de beruchte website ‘Silk Road’ die bekend stond als de marktplaats voor menig illegale artikelen. De website zou gebruikers in staat hebben gesteld om voornamelijk wapens en drugs te kopen uit de hele wereld met Bitcoins. ‘Silk Road’ is inmiddels in beslag genomen en opgedoekt door de FBI.

De aangehouden verdachte is de 29-jarige Ross William Ulbricht beter bekend onder de online alias ‘Dread Pirate Roberts’. Dinsdag zou hij zijn gearresteerd voor mogelijke betrokkenheid bij ‘Silk Road’. Direct na zijn arrestatie werd ‘Silk Road’ opgedoekt door de FBI. Ulbricht wordt beschuldigd van drugshandel, hacken en witwassen. Bij zijn arrestatie bleek hij in het bezit te zijn van ruim 26.000 Bitcoins met een waarde van om en nabij de 3,6 miljoen dollar.

Volgens de openbare aanklagers zou de verdachte vanaf januari 2011 tot vorige week de handel in voornamelijk drugs mogelijk hebben gemaakt op de website. Uit onderzoek blijkt dat duizenden ‘drugsdealers’ gebruik hebben gemaakt van ‘Silk Road’ waarbij er honderden kilo’s drugs zijn verkocht en verzonden naar meer dan honderdduizend kopers. De FBI schat dat de website een omzet genereerde van meer dan 9,5 miljoen Bitcoins met een waarde van om en nabij de 1,2 miljard dollar.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl