Marokkaans-Belgische stellen gepakt met partijen hasj bij controle boot Algeciras

Twee Marokkaanse stellen die in België wonen, zijn in Ceuta gearresteerd toen ze probeerden aan boord te gaan van een boot naar Algeciras.

Ze werden betrapt met ruim 200 kilo hasj verborgen in hun auto’s. Beide koppels reisden met hun vier jonge kinderen, variërend in leeftijd van één tot vijftien jaar oud. De kinderen zijn aan de Spaanse kinderbescherming toevertrouwd.

De arrestaties vonden plaats in de haven van Ceuta, waarbij respectievelijk 115,1 kilo en 87,1 kilo hasj werden ontdekt onder het dashboard en de voetsteunen van de voertuigen van de twee koppels. Een van de voertuigen was in België geregistreerd en werd bestuurd door een 39-jarige Marokkaanse man met een werkvergunning, vergezeld door zijn 29-jarige Belgische echtgenote en hun vier kinderen.

Een uur later werden een 48-jarige man en een 41-jarige vrouw gearresteerd. Beide individuen hadden de Marokkaanse nationaliteit, een werkvergunning en woonden in België. Zij hadden eveneens hasj verborgen in hun auto op dezelfde locaties en reisden met hun vier kinderen.

De vier ouders worden verdacht van een misdrijf tegen de volksgezondheid en zijn overgedragen aan de bevoegde rechtbank. De acht jonge kinderen zijn in de zorg van de Kinderbescherming van Ceuta geplaatst.