Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Voetbalcoach door grote groep van 40 man in elkaar geslagen na uit team zetten speler

In de Duitse hoofdstad Berlijn is zondagavond een 43-jarige voetbalcoach in elkaar geslagen door een ex-speler en een groep van maar liefst veertig andere mannen. De achttienjarige voetballer handelde uit wraak, nadat zijn coach hem de week ervoor uit zijn team had gezet.

De reden voor het verwijderen van de jonge voetballer uit het team is nog onduidelijk, maar volgens de Duitse politie waren de speler en de coach telefonisch overeengekomen om hun geschil diezelfde avond bij een café in het Berlijnse stadsdeel Moabit uit te praten. Toen de Armeense coach en een metgezel op de afgesproken plaats arriveerden, veranderde de sfeer onmiddellijk. De 18-jarige stond hen namelijk al op te wachten, vergezeld door tientallen familieleden en vrienden.

Wat had moeten leiden tot een goed gesprek, escaleerde in een vechtpartij. De groep van veertig personen had zelfs knuppels, tasers en messen meegenomen. “De twee mannen werden omringd door de groep, die hen aanviel met de meegebrachte voorwerpen,” citeert de Duitse krant Bild een politiewoordvoerder.

Hoewel de coach en zijn vriend in de minderheid waren, verdedigden ze zich toch. Twee van de aanvallers (17 en 26 jaar oud) raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht. De trainer en zijn 35-jarige vriend raakten ook gewond.

Getuigen belden de politie, die een einde maakte aan de massale vechtpartij. Een 28-jarige man werd gearresteerd, omdat hij twee mensen met een mes had verwond. Het is niet duidelijk of dit de coach en zijn metgezel betrof.

Tijdens het incident kwamen uiteindelijk ook meer Armeniërs tussenbeide om de coach te helpen. Naast Armeniërs namen naar verluidt ook Turkse en Roemeense mannen deel aan de vechtpartij, aldus Bild.