Marokkaanse drugssmokkelaar in speedboot overleden na achtervolging op zee bij Spanje

Een Marokkaanse drugssmokkelaar is dinsdag overleden na een achtervolging op zee door de Spaanse douane. Hij vervoerde 115 kilo hasj in een speedboot aan de kust van Caños de Meca, in de provincie Cádiz.

Achtervolging en Arrestatie

De Spaanse douane vermoedde dat de speedboot drugs vervoerde en wist hem te stoppen. De twee inzittenden, een illegale Marokkaan en een Spanjaard, werden gearresteerd. Tijdens het transport naar de haven van Barbate raakte de Marokkaan gewond en kreeg een hartstilstand, waaraan hij overleed. De Spanjaard sprong in het water in een poging te ontsnappen, maar werd later opgepakt en naar het ziekenhuis gebracht.

Inbeslagname en Voorgaande Incidenten

De douane nam de speedboot en de 115 kilo hasj in beslag. In februari kwamen twee agenten van de Guardia Civil om het leven bij een botsing met een drugssmokkelboot in dezelfde haven. Volgens het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er in de afgelopen vier maanden 558 drugssmokkelboten vanuit Marokko geïdentificeerd in de Straat van Gibraltar en aan de Andalusische kust.

Deze gebeurtenissen onderstrepen de voortdurende strijd tegen drugssmokkel in het gebied, waarbij de Spaanse autoriteiten regelmatig worden geconfronteerd met gevaarlijke situaties.