Politiebureaus 24 uur gesloten door acties voor vroegpensioen agenten

Politiebureaus met een publieksfunctie houden vandaag hun deuren 24 uur gesloten vanwege acties voor een structureel vroegpensioen, georganiseerd door de politiebonden. Hierdoor is het vandaag niet mogelijk om aangifte te doen op een politiebureau.

Voortzetting van Eerdere Acties

De sluiting van de politiebureaus volgt op eerdere acties die sinds begin mei plaatsvinden. Agenten hebben sindsdien geen boetes meer uitgeschreven voor kleine overtredingen en ook snelheidsovertredingen worden niet automatisch meer beboet. Indien de sluiting van vandaag niet leidt tot een gewenste uitkomst voor de bonden, zal de actie een week later worden herhaald.

Verzoek om Permanente Vroegpensioenregeling

Sinds 2021 hebben politieagenten de mogelijkheid om tot drie jaar voor hun AOW-leeftijd te stoppen met werken, maar deze regeling is tijdelijk. De politiebonden willen een permanente regeling voor vroegpensioen.

“Wij voeren al langer actie, zodat politieagenten gezond met pensioen kunnen. Hoe vervelend het ook is voor het publiek, door het uitblijven van een goede regeling zijn we genoodzaakt acties verder op te voeren”, verklaarde ACP-bestuurder Ramon Meijerink namens de politievakbonden.

Bereikbaarheid van Politie

Ondanks de acties blijven politieagenten hun werk niet volledig neerleggen. Het politienummer 0900-88 44 blijft bereikbaar en bij nood of spoed is 112 gewoon beschikbaar.