© Crime-Nieuws.nl

Marokko eist 43 miljoen euro van Nederlanders in zaak liquidatie café La Creme Marrakech

De Marokkaanse autoriteiten hebben 43 miljoen euro geëist van de verdachten die veroordeeld zijn in de zaak rond de liquidatie bij cafe La Creme in Marrakech.

Het enorme bedrag wordt geëist van onder meer de eigenaar van het café Mustapha F. alias ‘Amotor’ of ‘Moes No Limit’, die het doelwit was van de schutters. De Marokkaanse autoriteiten willen 27 miljoen euro van hem zien. Alleen al cash aan zou MF. 5,5 miljoen euro Marokko hebben binnengebracht. De rest van het geld wordt geëist van de ‘broer van de aanstichter’, vermoedelijk wordt hiermee de broer van Ridouan Taghi bedoeld. Van hem eist justitie rond de 15 miljoen euro.

In november 2017 werd de zoon van een Marokkaanse rechter per vergissing doodgeschoten door de schutters. De daders hadden eigenlijk Mustapha F. alias ‘Moes’ moeten liquideren maar die zou even voor hun aankomst van stoel zijn gewisseld. De politie stelde een onderzoek in en hield al snel twee Nederlanders aan op verdenking van het uitvoeren van de moord.

De twee schutters, de 30-jarige Shardyone S. en de 26-jarige Edwin R.M., hebben in verband met hun rol  uiteindelijk de doodstraf opgelegd gekregen. Dat betekent dat ze levenslang zullen vastzitten aangezien Marokko de doodstraf sinds 1993 niet meer heeft voltrokken. Vijftien andere personen hebben in verband met de liquidatie bij café La Creme in Marrakech straffen van 3 maanden tot 20 jaar opgelegd gekregen.

Ook het doelwit ‘Moes’ is veroordeeld tot een gevangenisstraf voor onder meer drugshandel. Hij kreeg 15 jaar cel van de rechter in Marokko. Zijn café en andere bezittingen zoals peperdure wagens zijn in beslag genomen.