Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Medewerker festival Tomorrowland overleden door drugsgebruik

Een 26-jarige medewerker van Tomorrowland is vrijdagavond overleden door drugsgebruik.

De man, die uit Mechelen kwam, werd op de camping voor festivalmedewerkers dood gevonden. Er zijn geen sporen van geweld gevonden.

De organisatie van het dancefeest, met honderdduizenden bezoekers verspreid over twee weekenden, is geschrokken van het overlijden. “We betreuren het diep dat een van onze medewerkers is overleden”, zegt de organisatie in een statement. “We werken samen met de politie om de toedracht van het overlijden te onderzoeken.”

Een forensisch arts heeft samen met agenten de situatie onderzocht. “Uit die bevindingen blijkt dat het om een druggerelateerd overlijden zou gaan”, zegt de politie. Autopsie en toxicologisch onderzoek moeten duidelijkheid geven over wat er is gebeurd.

Het overlijden van de medewerker is een grote schok voor de festivalorganisatie. Tomorrowland is een van de grootste dancefestivals ter wereld en attracteert jaarlijks honderdduizenden bezoekers uit de hele wereld. Het festival wordt bekend om zijn strikte drugsbeleid. Bezoekers die drugs bij zich hebben, kunnen worden uitgesloten van het festival.

Het overlijden van de medewerker is een reminder van de gevaren van drugsgebruik. Drugsgebruik kan leiden tot overlijden, zowel direct als indirect. Als je drugs gebruikt, zorg er dan voor dat je dit doet op een verantwoorde manier. Neem geen teveel drugs, gebruik ze niet in combinatie met alcohol en gebruik ze niet als je niet in de best mogelijke conditie bent.