© US Army via Wikimedia Commons

Medewerker supermarkt Walmart die collega’s doodschoot ‘werd belachelijk gemaakt door slachtoffers’

De medewerker van de Walmart supermarkt in de VS die zijn collega’s doodschoot, zegt belachelijk te zijn gemaakt door de slachtoffers.

Op dinsdag werden in Virginia zes personen doodgeschoten in de supermarkt. De schutter bleek de 31-jarige Andre Bing te zijn. De man is zelf ook om het leven gekomen, maar liet een briefje achter. Daarin stond dat hij zijn actie niet had gepland. ‘Ik beloof dat de dingen op hun plaats vallen. Het was alsof ik door satan werd geleid.’

Daarnaast gaf Bing ook nog aan dat hij op zijn werk door zijn collega’s belachelijk werd gemaakt. Naar eigen zeggen heeft dat hem tot het uiterste gedreven. In het briefje stonden de namen van een aantal collega’s. Of het de namen zijn van de slachtoffers is niet bekendgemaakt.

Volgens een medewerker die getuige was leek het alsof Bing aan het jagen was en ging hij doelgericht te werk. Bij een aantal personen ging hij terug en schoot opnieuw op hen om er zeker van te zijn ze gedood te hebben. Het vuurwapen die hij gebruikte was legaal en Bing had geen strafblad. Het onderzoek van de politie loopt nog.