Verdachte in onderzoek honderden lekgeprikte autobanden Capelle en de Krimpenerwaard gepakt ma tip

De politie heeft in verband met honderden lekgeprikte banden in Capelle en de Krimpenerwaard een verdachte aangehouden na een tip.

De afgelopen tijd zijn er erg veel aangiften binnengekomen bij de politie van mensen die hun banden in de ochtend lekgestoken aantroffen. Het ging in totaal om meer dan 250 gedupeerden. De politie startte een onderzoek om de vernielingen zo snel mogelijk te stoppen.

Tientallen agenten van verschillende afdelingen surveilleerden en postten de afgelopen avonden en nachten in de gebieden waar de dader toesloeg. Zij kregen daarbij versterking van onder andere Toezicht en Handhaving van de gemeente en een droneteam.

Een buurtbewoner belde de politie over een verdachte situatie op de Treviso in Krimpen aan den IJssel. Na de melding konden agenten die in de buurt waren snel een verdachte aanhouden op de Tiendweg. De 34-jarige Capellenaar wordt verhoord, en onderzocht wordt of hij degene is die verantwoordelijk is voor alle vernielingen. Het onderzoek wordt voortgezet. Mensen die slachtoffer zijn geworden van de bandenprikker, kunnen aangifte doen.