Foto ter illustratie.

Medewerkers luchthaven Zaventem door Sky ECC pgp-chats gepakt voor blokken cocaïne in koffers

Medewerkers van luchthaven Zaventem zijn in een Sky ECC pgp-onderzoek gepakt voor blokken cocaïne in koffers.

Het onderzoek kwam aan het rollen nadat in februari en maart 2021 twee achtergelaten koffers werden ontdekt. Daarin bleek 25 en 12 kilogram cocaïne verstopt te zitten. Het onderzoek kwam in een stroomversnelling door gekraakte Sky ECC chats. Hierdoor kwamen een aantal personen in beeld op verdenking van betrokkenheid bij de blokken coke.

Door de chats werd duidelijk dat er sprake was van ‘airport crime’ en de cocaïnesmokkel georganiseerd met hulp van binnen de luchthaven. De criminele organisatie kon volgens de onderzoekers rekenen op de medewerking van een aantal luchthavenmedewerkers die de smokkel faciliteerden.

Op maandag zijn agenten in actie gekomen en hebben tien doorzoekingen verricht. Hierbij werden negen personen aangehouden. Het gaat om drie mannen van 31, 25 en 21 jaar wonende te Zaventem, een 37-jarige man en zijn 33-jarige echtgenote uit Vilvoorde, een 45-jarige man uit Vilvoorde, een 37-jarige man uit Anderlecht, een 33-jarige man uit Sint-Gillis en een 33-jarige man uit Hoboken.

Zes van de gearresteerde personen zijn werkzaam op de luchthaven van Zaventem. De politie nam ook ruim 217.000 euro cash en verschillende voertuigen in beslag. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.