© crime-nieuws.nl

Nieuwe verdachte gepakt in onderzoek naar doodgeschoten man in bestelbus Amsterdam

De politie heeft in het onderzoek naar een doodgeschoten man in een bestelbus in Amsterdam een nieuwe verdachte aangehouden.

Het slachtoffer, een 23-jarige man uit Amstelveen, werkte als pakketbezorger en werd op 10 april 2021 dor zijn broer als vermist opgegeven. Op dat moment had zijn familie al twee dagen niets van hem gehoord. Het onderzoek dat zich in eerste instantie richtte op zijn vermissing, veranderde in een onderzoek naar een levensdelict toen zijn lichaam werd aangetroffen in de bestelbus waarmee hij pakketjes bezorgde. Het voertuig werd aangetroffen in de Latherusstraat in Amsterdam Noord.  De man bleek te zijn doodgeschoten. 

Na onderzoek werd in Duitsland een 72-jarige man aangehouden met de Israëlische en Litouwse nationaliteit. De recherche is verder op zoek gegaan naar een mogelijk motief en betrokkenen en heeft nu een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 71-jarige man met de Israëlische en Poolse nationaliteit.

De raadkamer van de Amsterdamse rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van beide mannen met negentig dagen verlengd.  De twee verdachten zaten tot afgelopen vrijdag in volledige beperkingen. Op basis van uitgebreid onderzoek wist de recherche de identiteit van de 72-jarige verdachte te achterhalen. Hij werd op 26 april van dit jaar in het Duitse Leichlingen aangehouden en op maandag 13 juni aan Nederland overgeleverd. De 71-jarige verdachte is op dinsdag 14 juni door de recherche in Amsterdam aangehouden.

Het motief voor de dodelijke schietpartij is nog onduidelijk. De recherche onderzoekt verschillende scenario’s. Het slachtoffer is bij de politie niet bekend met (zware) criminaliteit. De man vluchtte jaren geleden met zijn familie vanuit Syrië waar hij geboren is.