Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Meer dan 100.000 euro in tien dagen opgehaald voor doodgestoken Haagse snackbareigenaar

Een inzamelingsactie ten behoeve van de familie van de Haagse snackbareigenaar, die in januari het slachtoffer werd van een dodelijke steekpartij, heeft binnen slechts tien dagen meer dan 100.000 euro opgebracht. Ruim 4.100 mensen hebben hun bijdrage geleverd aan de actie.

Volgens de initiatiefnemers is het ingezamelde geld van groot belang voor de nabestaanden, aangezien zij geen recht hebben op tijdelijke uitkeringen of ondersteuning. Dit komt voornamelijk door de nog aanwezige snackbar van de familie. “Omdat zij een eigen zaak hebben en de wens hebben om deze te heropenen, voldoen zij niet aan alle criteria”, aldus de toelichting bij de crowdfundingactie.

De echtgenote van de overleden snackbareigenaar, die samen met haar man de zaak runde, is momenteel nog niet in staat om de snackbar weer te heropenen. De initiatiefnemers leggen uit dat er nog veel verwerkt moet worden, zowel op het gebied van trauma als in verband met de lopende rechtszaak. Daarnaast heeft ze fysiek nog niet volledig kunnen herstellen van de mishandeling.

De tragedie vond plaats eind januari in het Haagse stadsdeel Loosduinen, waar de 39-jarige snackbareigenaar en zijn vrouw het slachtoffer werden van een gewelddadige aanval op het Doctor H.E. van Geldererf. Ondanks de inzet van hulpdiensten kon het leven van de neergestoken man niet worden gered.

De dag na het incident werden drie minderjarige tieners aangehouden. Deze groep bestaat uit twee meisjes van destijds vijftien en zeventien jaar, en een zeventienjarige jongen. Zij worden beschuldigd van doodslag en het aanvallen en mishandelen van het slachtoffer en zijn vrouw op straat.