Dode vrouw in bosjes bij fietspad gevonden door groep jongeren, politie start onderzoek

De politie heeft een onderzoek gestart na de vondst van een dode vrouw in bosjes naast een fietspad.

In de avond van zaterdag 19 augustus heeft een groep jongeren in de bosjes naast het fietspad langs de Strausslaan in Roosendaal een levenloze vrouw aangetroffen. De politie is momenteel bezig met het onderzoeken van de identiteit van de vrouw en de omstandigheden waaronder zij is overleden. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden en de politie is specifiek op zoek naar eventuele bewakingsbeelden.

Rond 20.45 uur werd de vrouw ontdekt door de jongeren, die onmiddellijk de hulpdiensten waarschuwden. Bij aankomst constateerden de hulpverleners dat de vrouw was overleden. Omdat de oorzaak van haar overlijden niet direct duidelijk was, werd besloten een politieonderzoek in te stellen. Het gebied tussen de Strausslaan en de Mgr. Hopmansstraat werd afgezet door de politie, die diverse getuigen heeft gehoord en de afdeling forensische opsporing heeft ingeschakeld voor een sporenonderzoek. Het stoffelijk overschot werd in de vroege ochtend overgebracht naar een mortuarium voor verder onderzoek.

De identiteit van de vrouw is op dit moment nog niet vastgesteld, maar de politie schat haar leeftijd tussen de 40 en 60 jaar. Verdere onderzoeken op het stoffelijk overschot zullen vandaag (zondag) worden uitgevoerd om meer duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak. De politie houdt rekening met verschillende scenario’s, waaronder medische oorzaken, een ongeval, zelfdoding of een misdrijf.

De recherche heeft aanwijzingen dat de vrouw mogelijk dakloos was en vermoedelijk geruime tijd in de omgeving van de Strausslaan heeft verbleven. Mogelijk verkeerde zij in het gezelschap van één of meerdere mannen. De politie roept iedereen op die informatie heeft over deze vrouw of eventuele bewakingsbeelden heeft, om zich te melden en bij te dragen aan het onderzoek.