Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Meer info bekend inzake identiteit doodgeschoten man in Uden

Er is meer informatie bekend omtrent de identiteit van de man die in Uden op straat werd doodgeschoten.

Rond 19.45 uur zondagavond kreeg de politie melding van een schietincident aan de Batenburglaan waarbij het slachtoffer op straat zou liggen. Een omstander verleende eerste hulp aan de neergeschoten man. Reanimatie door politieagenten en ambulanceverpleegkundigen mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen op straat.

Ter plaatse spraken we direct een aantal belangrijke getuigen. Een eerste onderzoek leidde kort na het incident tot de aanhoudingen van twee verdachten. Een 47-jarige man uit Nijmegen werd in de directe omgeving van de plaats delict aangehouden. Een 30-jarige man uit Uden werd in zijn auto op de N277 in Venhorst aangehouden. Zij zitten vast voor verder onderzoek. Beide verdachten zitten in beperkingen.

Naar een derde verdachte zijn we nog steeds op zoek. Ook zijn betrokkenheid wordt verder onderzocht. De doodgeschoten man blijkt afkomstig te zijn uit Tilburg. Hij is 53 jaar oud en de politie onderzoekt nu waarom hij om het leven is gebracht. Het onderzoek is in volle gang.