Meerdere aanhoudingen voor gewapende ontvoering in Breda

De politie in Breda heeft drie personen aangehouden voor een ontvoering.

Op vrijdagavond kreeg de politie even voor middernacht een melding dat een persoon zou zijn ontvoerd. Daarop werd direct een onderzoek ingesteld. Tijdens dit onderzoek ontvangt de politie een melding van BOA’s van het SSIB (Samen Sterk In Brabant). De buitengewoon opsporingsambtenaren vertellen dat ze bij een voertuig aan de Bouvignedreef staan. Ze wilden het voertuig controleren in verband met de avondklok. Maar als ze bij de auto staan, gedragen de inzittenden zich verdacht. De BOA’s vermoeden dat ze onder invloed zijn van verdovende middelen. Ze vertrouwen het niet en schakelen de politie in.

Agenten gaan direct ter plaatse en controleren de inzittenden. Al snel wordt een link gelegd met de eerdere melding van ontvoering. Uit de controle blijkt dat een van de vier inzittenden de ontvoerde persoon is. De overige drie personen, een 22-jarige man uit Spijkenisse, een 21-jarige man uit Rijen en een 20-jarige man uit Rotterdam, worden aangehouden. Tevens blijkt er een groot mes in de auto te liggen. Het drietal is overgebracht naar het cellencomplex waar zij worden gehoord.

De politie onderzoekt onder andere waarom het slachtoffer werd ontvoerd. Het slachtoffer heeft geen lichamelijke verwondingen opgelopen. Hij heeft aangifte van ontvoering gedaan. Het voertuig en het mes zijn in beslag genomen. Het onderzoek is in volle gang.