© Instagram

Meerdere aanhoudingen voor poging tot liquidatie door schutter op motor in Zeewolde

De politie heeft in verband met een poging tot liquidatie in Zeewolde, drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

De liquidatiepoging vond op 5 oktober 2021 plaats in de Kerkstraat. Het slachtoffer raakte hierbij ernstig gewond maar overleefde de aanslag. De schutter is na de schietpartij op de vlucht geslagen op een motor. De man wilde verder geen aangifte doen bij de politie. Er werd een onderzoek opgestart waarbij meer informatie en verdachten in beeld kwamen.

De politie startte daarna een uitgebreid onderzoek. De motor, verbrande kleding, het wapen en andere spullen werden gevonden in Lelystad en de identiteit van de bestuurder van de vluchtmotor kon worden vastgesteld. Op 30 november werden de eerste twee verdachten aangehouden. De 26-jarige verdachte werd aangehouden toen hij tijdelijk werd vrijgelaten uit het Huis van Bewaring waar hij zat voor een ander geweldsfeit. De 30-jarige man werd aangehouden toen de auto waarin hij reed, een in Duitsland gestolen BMW, werd gesignaleerd door de politie. Na een achtervolging slaagde de politie erin hem te doen stoppen. De derde verdachte werd op 18 januari van dit jaar aangehouden in een woning in Den Haag.

De drie mannen worden verdacht van poging moord, het voorhanden hebben van een automatisch vuurwapen en diefstal of heling van verschillende voertuigen. Het onderzoek naar de moordaanslag is nog in volle gang. Zowel de uitvoerders als het doelwit zijn van Poolse afkomst en zouden een conflict hebben. De eerste pro forma-zitting zal op 8 maart plaatsvinden.