Meerdere agenten neergeschoten bij protesten tegen politiegeweld in Verenigde Staten

In de Verenigde Staten zijn meerdere agenten neergeschoten bij protesten tegen politiegeweld.

Het is sinds de dood van de 46-jarige George Floyd onrustig in de Verenigde Staten. Het begon allemaal in Minneapolis waar Floyd om het leven werd gebracht door de politie. Op beelden is te zien hoe een agent met zijn knie minutenlang op de nek van het slachtoffer blijft drukken. Ondanks dat de man meerdere keren aangeeft niet te kunnen ademen weigert de agent zijn knie weg te halen. Kort daarna is Floyd overleden.

Na het opduiken van de beelden van het zoveelste dodelijk politiegeweld tegen een zwarte man, zijn mensen in actie gekomen. Al dagen zijn er protesten gaande in verschillende steden. Veel demonstranten zijn vreedzaam maar er is ook aardig wat geplunderd. Louis Vuitton, Gucci en Chanel winkels zijn leeggehaald door relschoppers. Er is ook geweld tegen de politie. In St. Louis zijn vier agenten neergeschoten. Ook in Las Vegas was het raak afgelopen nacht en werd een agent beschoten. De man zou in zijn hoofd zijn geraakt.

President Donald Trump is de rellen zat en zegt nu zware maatregelen te gaan nemen als de demonstraties inclusief rellen blijven aanhouden. Of het leger met zwaar geschut wordt ingezet is nog niet bekend. Het ziet er in ieder geval niet naar uit dat de demonstraties snel zullen stoppen.