Verdachten aangehouden die miljoenen moeten betalen bij ‘veegactie’ politie

De politie heeft bij een ‘veegactie’ meerdere verdachten aangehouden die nog celstraffen uit moeten zitten en/of miljoenen moeten betalen.

De politie hield in totaal vijftien verdachten aan die bij elkaar nog ruim 22 jaar gevangenisstraf uit moeten zitten. Drie personen zijn aangehouden voor nog een openstaande vordering, in totaal €2.145.669,-. De veroordeelden zijn verspreid over het land aangehouden.

De aanhoudingen van de mannen in de leeftijd variërend van 24 tot 67 jaar vonden verspreid over Nederland plaats waaronder in Amstelveen, Amsterdam, Arnhem, Brielle, Diemen, Enschede, Heerlen, Rotterdam, Sliedrecht, Tilburg Venlo, Zaandam en Zoetermeer. De veroordelingen hebben plaatsgevonden voor onder andere drugs-, vermogens- en zedendelicten, witwassen, fraude en oplichting.

‘FASTNL wil recht doen aan het rechtsgevoel van de burger. Iedereen die onherroepelijk is veroordeeld moet zijn of haar straf uitzitten. Niemand is onvindbaar. Als voortvluchtige kun je dus nergens ter wereld een veilige haven vinden om je schuil te houden. Door corona is een voortvluchtige veroordeelde ook beperkt in zijn of haar bewegingsvrijheid. En als je beweegt, wordt je zichtbaarheid groter. Dit heeft in veel gevallen geleid tot het achterhalen van de verblijfplaats van onze doelgroep met als gevolg dat nu vijftien mensen hun door de rechter opgelegde straf uitzitten in de p.i. of hun openstaande vordering moeten betalen.’ Aldus een woordvoerder van de politie.