© crime-nieuws.nl

Meerdere drugslabs in Brabant ontdekt en ontmanteld

In Brabant zijn meerdere drugslabs ontdekt en ontmanteld door de politie.

Op vrijdagochtend heeft de recherche in het zuidoosten van de eenheid Oost-Brabant twee locaties ontmanteld die werden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. Zowel een bedrijfspand aan de Sigarenmaker in Eersel als een garage bij een huis aan De Stad in Hooge Mierde werden door de politie onderzocht en ontmanteld. De invallen vonden gelijktijdig plaats nadat uit een ander rechercheonderzoek informatie was verkregen dat daar mogelijk synthetische drugs werd geproduceerd.

Bij het onderzoek werden in beide panden ketels en jerrycans met chemicaliën gevonden. In Eersel waren vier personen aanwezig die werden aangehouden en momenteel vastzitten. Het gaat om mannen uit Eersel, Veldhoven, Deurne en Aarle-Rixtel in de leeftijd van 18 tot 47 jaar. Hun betrokkenheid bij het drugslab wordt momenteel onderzocht. In Hooge Mierde was niemand aanwezig.

Een adviseur gevaarlijke stoffen kwam ter plaatse om een meting te doen in verband met de mogelijke gevaarzetting. Vervolgens werden beide locaties door de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), de landelijk specialisten van de politie op het gebied van drugslabs, onderzocht en ontmanteld. Dit proces neemt gemiddeld vele uren in beslag.

De politie laat weten blij te zijn met deze succesvolle actie tegen de productie van synthetische drugs. Het is een belangrijke stap in de strijd tegen deze gevaarlijke en verwoestende industrie.