Meerdere gewonden bij grote vechtpartij tussen Nederlandse en Franse voetbalsupporters

In Frankrijk zijn Nederlandse en Franse voetbalsupporters met elkaar op de vuist gegaan. Hierbij zouden zes personen gewond zijn geraakt.

De vechtpartij vond zaterdagmiddag rond 13.30 uur plaats in de Noord-Franse stad Sedan. Een groep van ongeveer honderd Nederlanders zou vijftig fans van de voetbalclub Bastia van het eiland Corsica hebben aangevallen. Volgens de Franse autoriteiten zijn de meeste gewonden Nederlanders.

Volgens Franse media zijn de Nederlanders supporters van FC Utrecht. Een woordvoerder meldt dat de ‘fans’ niet waren gekomen om de wedstrijd te bekijken, maar alleen om te vechten. De voetbalclubs SC Sedan en Bastia uit de Franse vierde divisie speelden zaterdagmiddag tegen elkaar.

Het is niet de eerste keer dat er in Sedan een gevecht uitbreekt waar FC Utrecht- supporters bij betrokken zijn. In 2007 was het ook raak en toen gingen Nederlanders met Franse supporters op de vuist toen de voetbalclub Paris Saint-Germain in Sedan speelde.

Sommige supporters van FC Utrecht zouden zich volgens lokale media verbonden voelen met SC Sedan, omdat de in 2005 overleden FC Utrecht-speler David di Tommaso eerder bij de club onder contract stond. Om die reden reizen supporters van FC Utrecht vaker af naar Sedan. De Franse politie heeft nog niemand aangehouden voorde vechtpartij. Er is een onderzoek ingesteld.