Moeder op rooftocht laat baby en kindje (8) achter in auto om te stelen

Een moeder is in Nistelrode aangehouden vanwege winkeldiefstal. De vrouw liet haar baby en kind van 8 jaar oud achter in de auto en ging op rooftocht.

Agenten zagen een scheef geparkeerde auto staan en besloten verder onderzoek in te stellen. In het voertuig bleek een baby aanwezig te zijn en een slapende jongen van 8 op de achterbank te liggen. Agenten hielden de auto in de gaten en na een tijdje kwam de moeder terug.

De vrouw kon zich niet identificeren waarop er verder onderzoek werd ingesteld. In haar tasje vonden de agenten meerdere kledingstukken die gestolen bleken te zijn. Tijdens het doorzoeken van haar auto kwam de politie nog meer gestolen spullen tegen. De gestolen goederen zaten onder andere verstopt in de maxi-cosi van de vijf weken oude baby.

Het ging volgens de politie onder meer om twaalf stukken kaas en twee pakken koffie die afkomstig waren uit een winkel in Uden. De vrouw is aangehouden en vastgezet op verdenking van winkeldiefstal.

Dit bericht bekijken op Instagram

#Nistelrode – winkeldiefstal met 5 weken oude baby • Op zaterdag reden collega's hun surveillance door Nistelrode. Daar zagen zij een personenauto scheef in het vak geparkeerd staan. Toen de collega's de auto passeerden zagen zij een baby in een maxi-cosi op de bijrijdersstoel en troffen een 8 jarige jongen al slapend op de achterbank. • Na een tijdje kwam de moeder van de kinderen. De moeder kon zichzelf niet identificeren waarna de collega's in de handtas van de moeder zochten naar een identiteitsbewijs. • In de handtas troffen de collega's meerdere kledingstukken die na onderzoek van diefstal afkomstig waren. De moeder werd aangehouden wegens winkeldiefstal. • Tijdens de fouillering troffen de collega's in de maxi-cosi, tussen de 5 weken oude baby, nog goederen aan die van diefstal afkomstig waren. • Later bleek dat er in de personenauto van de vrouw nog een tas lag met daarin 12 stukken kaas en 2 pakken koffie die ook van diefstal afkomstig waren uit een andere winkel in Uden. • #diefstal #Nistelrode #Uden #kinderen #Bernheze #PolitieOss #zorgen

Een bericht gedeeld door Politie Oss (@politieoss) op