Meerdere jongeren met steekwonden na vechtpartijen in tram, bus en op straat in Rotterdam

In Rotterdam zijn meerdere jongeren met steekwonden opgenomen in het ziekenhuis na vechtpartijen tussen verschillende groepen.

De politie meldt dat donderdagavond jongeren uit Charlois en IJsselmonde elkaar opzochten om te vechten. Er werd gevochten in een tram en in een bus. In deze bus werd een bivakmuts, een mes en een hamer gevonden. Agenten die op de vechtpartijen afkwamen, hielden zes jongeren in de leeftijd van 14 tot 17 jaar aan.

Even later kwam de melding dat er op de Diepenhorst een jongen met een steekwond zou zitten. Een Mobiel Medisch Team kwam met de traumaheli om deze jongen te behandelen. Hij is daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Enige tijd later bleek dat een tweede jongen met een steekwond zichzelf gemeld had in het ziekenhuis.

De politie onderzoekt hoe de jongens aan hun steekwonden zijn gekomen en sluit meer aanhoudingen niet uit. Het conflict tussen de jongeren uit Charlois en IJsselmonde is al langer gaande en bij politie bekend. Om die reden hebben agenten de afgelopen weken meerdere preventief fouilleeracties uitgevoerd. Daar zijn al meerdere keren messen bij gevonden. De politie is samen met het OM en gemeente in gesprek met ouders en scholen om het conflict op te lossen.