foto van een zakmes
© Crime-Nieuws.nl

Meerdere messen in beslag en negen jongeren aangehouden na informatie over vechtpartij in Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft jongeren aangehouden die messen op zak hadden en onderweg waren om een ruzie met een andere groep uit te vechten.

Rond 23.00 uur kreeg de politie zaterdagavond informatie binnen dat er een mogelijke confrontatie plaats zou vinden met groepen jongeren. De politie zette meerdere eenheden in om de jongeren op te sporen. Meerdere jongeren werden in Charlois staande gehouden en gecontroleerd.

In een RET tram werd vervolgens een grote groep jongeren gespot door de politie waarop de tram werd stilgezet. Alle aanwezige jongeren werden staande gehouden en gecontroleerd. Twee jongeren (leeftijd 16 jaar) bleken in het bezit van een mes of steekwapen. Zij werden direct aangehouden. Zeven andere jongeren in de leeftijd tussen 15 en 17 jaar oud werden ook aangehouden omdat zij zich niet konden legitimeren.

In en onder stoelen en banken in de tram, maar ook op straat werden zeven messen aangetroffen. De politie identificeerde alle personen die bij het incident betrokken waren. Na bestudering van onder andere camerabeelden uit de tram verwacht de politie dat er een koppeling kan worden gemaakt met de vondst van de wapens en de jongeren in de tram.

Er zijn meerdere processen verbaal opgemaakt voor verboden wapenbezit en het niet kunnen identificeren. De RET maakte naheffingen voor het reizen zonder geldig plaatsbewijs. De twee 16-jarige verdachten zitten nog vast, alle ander verdachten werden in de loop van de nacht weer in vrijheid gesteld. De politie onderzoekt de zaak.