© OM

Meerdere partijen blokken cocaïne onderschept in containers Rotterdamse haven

In de Rotterdamse haven heeft de douane drie partijen cocaïne ter waarde van tientallen miljoenen euro’s onderschept.

Tijdens controles vandaag werden in verschillende containers partijen cocaïne aangetroffen. Eén van de containers was afkomstig uit de Dominicaanse Republiek en was geladen met medische goederen. De lading was op 1 december in Rotterdam binnengekomen met een zeeschip dat vertrokken was vanuit de Dominicaanse Republiek. De goederen waren bestemd voor een bedrijf in België. Het bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben. Tussen de lading troffen douaneambtenaren in totaal 420 blokken cocaïne aan.

In twee containers op een schip uit Brazilië, dat via Tanger in de Rotterdamse haven terechtkwam, werden ook partijen cocaïne gevonden. De ene container was geladen met diepgevroren kip en was afkomstig uit de Verenigde Staten. Hierin troffen douaniers 28 kilo cocaïne aan bij de koelmotoren. De container was bestemd voor een bedrijf in Zwitserland.

De andere container was geladen met medicijnen die bestemd waren voor een Belgisch bedrijf. In totaal ging het hier om 30 pakketten die ook weer bij de koelmotoren verstopt waren. De douane nam 478 kilogram cocaïne ter waarde van ruim 35 miljoen euro in beslag in de drie containers. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam onderzoekt de zaak.

© OM