Amnesia haze wiettopjes © crime-nieuws.nl

Visvoer ‘sportvissers’ op de A2 bij Weert blijkt aanzienlijke partij wiet

De politie heeft op de A2 bij Weert twee ‘sportvissers’ gepakt met een partij wiet.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden dinsdag rond 14.00 uur een auto die op de A2 ter hoogte van Weert in noordelijke richting reed. Tijdens de controle van het rij- en kentekenbewijs roken de agenten de voor hen bekende geur van wiet.

De mannen gaven op vragen van de politie aan dat ze een kleine hoeveelheid wiet bij zich hadden voor eigen gebruik. Ze hadden gevist in Valkenburg en waren naar eigen zeggen weer op weg naar huis in Capelle aan de IJssel. De agenten besloten verder onderzoek te verrichten.

Bij doorzoeking van de kofferbak zagen de agenten een grote bigshopper en twee kistjes staan. Volgens de bestuurder ging het allemaal om visvoer. De agenten roken opnieuw een wietgeur en openden de tas. Daarin werden negen pakketten met henneptoppen aangetroffen. In totaal negen kilo.

De twee mannen zijn daarop aangehouden. Het tweetal is 29 jaar oud en afkomstig uit Capelle aan den IJssel. De partij wiet en de auto zijn in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.