Meerdere personen aangehouden na achtervolging op A12 en over fietspad

Drie personen zijn aangehouden na een achtervolging op de A12 en over een fietspad.

De politie heeft vrijdagavond een 34-jarige man uit Duitsland aangehouden na een achtervolging over de A12 en over een fietspad in Ypenburg. De man reed onder invloed van verdovende middelen en pleegde verschillende verkeersovertredingen. De twee bijrijders zijn aangehouden voor de Wet ID. De politie heeft de auto in beslag genomen voor verder onderzoek.

Rond 21.30 uur reed een bus van de Mobiele Eenheid op de A12, waarna deze door een Mercedes met een hoge snelheid voorbij werd gereden. Direct werd er actie ondernomen en zette agenten de achtervolging in. De bestuurder gaf geen gehoor aan het stopteken en beging verschillende verkeersovertredingen.

Op de Westvlietweg in Den Haag hebben meerdere wagens uiteindelijk de auto weten te stoppen. De bestuurder is aangehouden voor meerdere overtredingen, waaronder het rijden onder invloed van verdovende middelen. Daarnaast zijn twee bijrijders aangehouden voor de Wet ID. De auto is in beslag genomen en onderzocht.

De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De twee bijrijders zijn vrijgelaten na het geven van hun identiteit. De politie onderzoekt de zaak verder.