Meerdere personen bij actie op heterdaad gepakt voor kostbare lading- en brandstofdiefstal

Bij een actie zijn meerdere personen op heterdaad gepakt voor een lading- en brandstofdiefstal.

De politie heeft op woensdag 12 juli 2023 en donderdag 13 juli 2023 vier Roemenen aangehouden voor ladingdiefstal en brandstofdiefstal. De mannen zijn 34, 36, 43 en 50 jaar oud.

De eerste arrestaties vonden plaats in Rotterdam, waar de politie drie mannen aanhield op heterdaad bij een ladingdiefstal. De mannen maakten gebruik van een vrachtwagen en personenauto met valse kentekenplaten. Met de vrachtwagen namen de verdachten vanaf een distributiecentrum een trailer met kostbare lading weg. Ook zijn diverse andere containers en trailers opengeslepen en opengesneden. Waarschijnlijk was men op zoek naar kostbare lading.

De tweede arrestaties vonden plaats op de verzorgingsplaats Mastpolder langs de A58 ter hoogte van Rucphen. Hier werd twee mannen op heterdaad aangehouden terwijl ze brandstof stalen van een geparkeerde vrachtwagen. De mannen hadden slangen bij zich en pompten de brandstof uit de tank.

De politie onderzoekt of de vier mannen samenwerken en of ze mogelijk betrokken zijn bij andere ladingdiefstallen. Ook wordt gekeken naar het motief voor de diefstallen.

De aanhoudingen zijn een belangrijke stap in de aanpak van ladingdiefstallen in Nederland. De politie zal zich blijven inzetten om dit soort diefstallen te voorkomen en te bestrijden.