Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Meerdere personen doodgeschoten bij schietpartij op twee scholen in Brazilië

Een tiener heeft in Brazilië drie personen doodgeschoten bij een schietpartij op twee scholen.

De 16-jarige jongen opende het vuur op twee scholen in het Braziliaanse Aracruz. De schutter kwam de docentenkamer binnen en schoot twee leraren dood. Hij liep vervolgens naar een privéschool even verderop en schoot een meisje van 12 dood. Na de schietpartij sloeg de jongen op de vlucht in een auto.

De politie kreeg melding en startte een groot onderzoek. Enkele uren na de schietpartij werd de jongen aangehouden. Volgens de autoriteiten gebruikte de tiener twee wapens van zijn vader, die bij de militaire politie werkt. ‘Ik betuig mijn steun aan de gouverneur bij het onderzoek naar de zaak. Ook wens ik hem sterkte met het troosten van de gemeenschappen rond de twee getroffen scholen’, aldus aanstaande president Lula over de schietpartij.

In het land komen dit soort schietpartijen niet vaak voor. Er is wel regelmatig sprake van vuurwapengeweld gelinkt aan drugshandel en bendes. In Sao Paulo werd twee jaar geleden geschoten op een school. Hierbij kwamen toen vijf leerlingen om het leven. De daders pleegden zelfmoord.