Verwarde man dringt woning binnen doet jas en schoenen uit en kijkt rustig televisie

Een verwarde man is in Tilburg een woning binnengedrongen, heeft zijn jas en schoenen uitgedaan en is televisie gaan kijken.

Een bewoner aan de Hoefstraat wordt op vrijdagavond rond 23.30 uur door zijn buurman gebeld met het bericht dat er iemand in zijn woning is. De buurman hoort namelijk glasgerinkel en gestommel. De aangever weet zeker dat het niet klopt en gaat zo snel mogelijk naar huis. Eenmaal aangekomen ziet de man dat het licht in zijn huis brand en dat de televisie aan staat. Samen met de buurman ‘bewaken’ ze het huis en bellen 112. De politie is snel ter plaatse en start een onderzoek.

De man opent zijn garage zodat de politie de tuin in kan. De agenten zien dat de ruit van de achterdeur vernield is. Vanuit een raam op de eerste verdieping worden ze aangesproken door een man. Op de vraag wat hij in het huis doet geeft hij aan dat hij hier woont en dus in zijn eigen huis is. Na enkele dringende verzoeken komt hij via de voordeur naar buiten en wordt aangehouden.

In de woning blijkt veel schade aangericht. De jas van de man hangt wel ‘netjes’ aan de kapstok en zijn schoenen staan daar onder. Het slachtoffer doet aangifte en de verdachte, een 40-jarige man uit Mierlo, is naar het bureau gebracht en ingesloten. Er is medische en psychische zorg voor de verwarde man geregeld.