© crime-nieuws.nl

Meerdere politieauto’s geramd bij wilde achtervolging op A2

Op de A2 zijn meerdere politieauto’s geramd bij een wilde achtervolging.

In de vroege ochtend van zaterdag vond er een spectaculaire achtervolging plaats op de A2 in Limburg, waarbij een automobilist met een gestolen voertuig meerdere politiewagens ramde. Ondanks zijn pogingen slaagde de bestuurder er niet in om aan de politie te ontsnappen en werd hij uiteindelijk gearresteerd. Dit werd bekendgemaakt door de politie.

Het incident begon rond 04.00 uur toen agenten in Maastricht een gestolen auto op de A2 zagen rijden in noordelijke richting. Toen de politie de bestuurder een stopteken gaf, reageerde hij door hard op het gaspedaal te trappen en de lichten van de auto te doven. Dit markeerde het begin van een woeste rit over de A2, waarbij ook politiepatrouilles uit de regio Sittard zich aansloten. In een poging om de politie af te schudden, keerde de auto terug richting België. Gedurende de achtervolging ramde de bestuurder opzettelijk meerdere politiewagens, zo meldde de politie.

Uiteindelijk besloot de bestuurder bij het Belgische grensdorpje Visé, net over de grens bij Eijsden, op de rem te trappen. Hij sprong uit de auto en zette het vervolgens op een rennen. Hij probeerde over de snelweg en een nabijgelegen spoorlijn te vluchten, maar na een korte achtervolging kon de politie hem inrekenen. De man is gearresteerd op verdenking van poging tot doodslag. Volgens de politie op Instagram maken de agenten die betrokken waren bij de aanrijding het naar omstandigheden goed.

Het incident zorgde voor een gevaarlijke situatie op de snelweg en een enorme verstoring van het verkeer. Het rammen van politievoertuigen is een ernstig vergrijp dat niet lichtvaardig wordt opgenomen. Het toont de vastberadenheid van de politie om criminelen aan te houden en de veiligheid van de samenleving te waarborgen.

Het onderzoek naar het incident is nog gaande en de politie zal de nodige stappen ondernemen om de zaak te onderzoeken en de verdachte verantwoordelijk te houden voor zijn daden. Het is een herinnering aan het belang van een doortastend optreden van wetshandhavers om dergelijke criminele activiteiten te stoppen en de openbare orde te handhaven.

De politie heeft opnieuw laten zien dat ze vastberaden en bekwaam zijn bij het aanpakken van criminelen die proberen te ontsnappen aan de handen van gerechtigheid. Deze incidenten dienen als een waarschuwing voor anderen die denken weg te kunnen komen met dergelijke misdrijven. Het rechtssysteem zal altijd zegevieren en de verantwoordelijken ter verantwoording roepen.