© crime-nieuws.nl

Meerdere schoten bij schietpartij wooncomplex Amsterdam, gevluchte verdachten gezocht

De Amsterdamse politie onderzoekt een schietpartij en zoekt twee gevluchte verdachten.

In een wooncomplex aan de Kinkerstraat werden maandagavond meerdere schoten gelost, waarbij gelukkig niemand gewond raakte. Rond 19.45 uur werden bewoners opgeschrikt door luide knallen, waarna de politie werd gealarmeerd. Verschillende getuigen meldden dat ze kort na de schoten twee mannen in de richting van het Bellamyplein zagen wegrennen. Hoewel aanvankelijk twee verdachten waren aangehouden, bleek al snel dat zij niets te maken hadden met het schietincident en zijn ze direct op vrije voeten gesteld. De politie is nu nog steeds op zoek naar de daadwerkelijke verdachten.

Volgens ooggetuigen renden de verdachten na het incident in paniek weg van de plaats delict. Een paar minuten later ontvingen de gealarmeerde politieagenten informatie dat op de Bilderdijkstraat een auto stond waarin twee personen zaten die voldeden aan het signalement dat door de getuigen was gegeven. Met behulp van de ‘Benaderingstechniek gevaarlijke verdachten’ werden de twee personen uit de auto gehaald, geboeid, gefouilleerd en overgebracht naar het politiebureau.

Na een grondig onderzoek op het politiebureau werd al snel duidelijk dat deze aangehouden verdachten geen enkele betrokkenheid hadden bij het schietincident. Om die reden zijn ze onmiddellijk op vrije voeten gesteld. De politie staat nu voor de uitdaging om de daadwerkelijke verdachten op te sporen en te arresteren.

De zoektocht richt zich momenteel op twee donker getinte mannen tussen de 1,85 en 1,90 meter lang. Een van de verdachten heeft kort gemillimeterd haar. Beide verdachten waren gekleed in donkerkleurige trainingspakken, waarvan één een witte streep over de zijkant van de mouw en broekspijp had.

De politie roept het publiek op om informatie te delen die kan leiden tot de identificatie en arrestatie van de verdachten. Het is van groot belang om deze individuen op te sporen om de veiligheid in de buurt te waarborgen en een grondig onderzoek naar het schietincident mogelijk te maken. Indien u relevante informatie heeft, wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer.

Dit schietincident heeft ongetwijfeld voor onrust gezorgd in het wooncomplex aan de Kinkerstraat. De politie is vastberaden om de verantwoordelijken op te sporen en rekent op de medewerking van de gemeenschap om deze zaak op te lossen en de veiligheid te herstellen.

We zullen de ontwikkelingen in dit onderzoek nauwlettend volgen en updates verstrekken zodra er nieuwe informatie beschikbaar is.