© crime-nieuws.nl

Politie zoekt getuigen en Adidas badslippers na schietpartij met zwaargewonde

De politie onderzoekt een schietpartij met een zwaargewonde en zoekt getuigen en Adidas badslippers van het slachtoffer.

De recherche van Katwijk is dringend op zoek naar getuigen van een schietincident dat plaatsvond in de vroege ochtend van zondag 21 mei aan de Talmastraat. Het 21-jarige slachtoffer werd zwaargewond aangetroffen en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een 24-jarige Katwijker die op dezelfde dag werd gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de zaak, is inmiddels vrijgelaten. Het onderzoeksteam sluit meer arrestaties niet uit en roept getuigen op zich te melden.

Het schietincident dat in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond aan de Talmastraat in Katwijk heeft de lokale recherche ertoe aangezet een dringende oproep te doen aan mogelijke getuigen. Op zondagochtend werd het 21-jarige slachtoffer rond 04:45 uur zwaargewond aangetroffen. Dankzij de snelle reactie van hulpdiensten kon de man met spoed naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO), onder leiding van de officier van justitie, is direct gestart met het onderzoek naar het schietincident. Op dezelfde dag werd een 24-jarige Katwijker aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Deze verdachte heeft enige tijd vastgezeten voor verhoor, maar is op dinsdag 23 mei heengezonden. Hoewel hij niet meer vastzit, blijft hij een verdachte in de zaak. Het onderzoeksteam zet zijn werk onverminderd voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

De politie roept nu met klem alle mogelijke getuigen op om zich te melden. Mensen die camerabeelden hebben uit de omgeving van de Talmastraat op de bewuste nacht, worden verzocht contact op te nemen met de recherche. Elke vorm van informatie, hoe klein ook, kan van groot belang zijn bij het oplossen van deze zaak.

Naast getuigenverklaringen en camerabeelden is het onderzoeksteam ook specifiek op zoek naar de badslippers van het slachtoffer. Het slachtoffer droeg donkerblauwe Adidas badslippers van het type Aqua Unisex in maat 42, die tot op heden nog niet zijn teruggevonden. Het is voor het onderzoek van essentieel belang om te weten of iemand deze slippers sinds zaterdagnacht ergens in Katwijk heeft gevonden, mogelijk in de omgeving van de Talmastraat.

De recherche benadrukt dat elke aanwijzing kan helpen om de puzzelstukjes van deze zaak in elkaar te laten vallen. Het schietincident heeft de lokale gemeenschap geschokt en het is van groot belang dat de verantwoordelijken worden opgespoord en voor het gerecht worden gebracht.