Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Meerdere uithalers gepakt na achtervolging met hoge snelheid in Rotterdamse haven

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de douane in de Rotterdamse haven drie verdachten gearresteerd na een achtervolging.

Het betreft een 24-jarige man uit Ridderkerk, een 18-jarige man uit Dordrecht en een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Na een hoge snelheidsachtervolging werden ze klemgereden op de Waalhaven Zuidzijde.

De douane vermoedt dat de verdachten zich wilden voordoen als havenwerkers, aangezien er in de auto hesjes en werkbroeken werden aangetroffen. Grote zwarte sporttassen zijn in beslag genomen.

Het lijkt erop dat het trio op zoek was naar drugs bij een bedrijf dat lege containers opslaat. De smokkel via lege containers is de afgelopen jaren toegenomen, waarbij criminelen kleine partijen cocaïne verstoppen in lege ruimtes bij de motoren die producten in de container koelen.

Na de arrestatie heeft het Team Bijzondere Bijstand van de douane gezocht op het haventerrein. Het is nog onbekend of er drugs of andere verdachte zaken zijn aangetroffen. De vermoedelijke uithalers zitten vast en het onderzoek is in volle gang.