© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Meerdere verdachten aangehouden op verdenking betrokkenheid schietpartij Den Bosch

De politie heeft in een onderzoek naar een schietpartij in Den Bosch, meerdere verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

De schietpartij vond op vrijdagavond 18 december 2020 plaats bij een appartementencomplex aan de Philippus de Montestraat. Hierbij raakte niemand gewond, wel werd de woning in het complex beschadigd en een auto in dezelfde straat vernield. De politie hield dezelfde dag, na onderzoek, twee verdachten aan.

Verder onderzoek heeft nu geleid tot de aanhouding van drie nieuwe verdachten.
Op woensdag 20 januari, hielden agenten een 18-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats aan. Hij stond al sinds enige tijd in verband met deze zaak gesignaleerd en werd aangehouden nadat hij in Utrecht zonder geldig vervoersbewijs in het OV had gereden. Eerder deze maand, op dinsdag 5 januari, hield een arrestatieteam de even oude broer van deze verdachte al aan op zijn woonadres in Leeuwarden. De verdachte zat enige tijd vast maar is nu op vrije voeten.

Op 7 januari meldde zich een 28-jarige man uit Den Bosch vrijwillig bij de politie. Ook hij is waarschijnlijk betrokken geweest bij het schietincident, meldt een woordvoerder. Deze verdachte nog wel vast. De twee mannen die kort na de schietpartij werden aangehouden zitten ook nog in de cel. Het onderzoek naar alle verdachten en hun mogelijke rol is in volle gang.

Een laatste verdachte wordt nog gezocht door de politie. Het gaat om een 22-jarige man uit Leeuwarden. Het zou volgens de politie gaan om een familielid van de broers die afgelopen woensdag in Utrecht en op 5 januari in Leeuwarden al werden gearresteerd.