© Crime-Nieuws.nl

Jaren cel voor Nederlandse bolletjesslikker met kilo cocaïne op Britse luchthaven

In Engeland is een Nederlandse bolletjesslikker veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf.

Op 12 december 2020 vloog de 36-jarige Henry Michael P. van Punta Cana in de Dominicaanse Republiek naar Gatwick Airport in Londen. Tijdens een controle bleek dat de Nederlander vermoedelijk drugs in zijn lichaam had. Na doorvragen gaf P. toe 90 bolletjes cocaïne te hebben ingeslikt.

Toen de drugs eenmaal uit het lichaam van de bolletjesslikker waren, bleek het te gaan om een kilo cocaïne. Volgens de Britse autoriteiten hebben de drugs een straatwaarde van rond de 80.000 pond. De Nederlander werd op verdenking van drugssmokkel vastgezet in afwachting van een rechtszaak.

P. verscheen op 19 januari 2021 voor het Lewes Crown Court, waar hij schuldig werd bevonden en is veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Het is niet bekend of de Nederlandse bolletjesslikker in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.

‘Georganiseerde misdaadgroepen hebben koeriers zoals P. nodig om hun illegale goederen naar het VK te brengen. 93 pakjes cocaïne is voor één persoon een aanzienlijke hoeveelheid om door te slikken, en om die reden vermoeden we dat dit misschien niet de eerste keer van P. was. Het is ook een uiterst gevaarlijke methode om te gebruiken. Als een van die pakketten was gesplitst of gebarsten, zouden de gevolgen waarschijnlijk fataal zijn geweest.’ Aldus een woordvoerder van de Britse autoriteiten.