Meerdere verdachten aangehouden voor openknippen tientallen containers en diefstal

De politie heeft verdachten aangehouden voor het openknippen van tientallen containers op de containerterminal in Meppel.

Naar aanleiding van een melding over een aantal personen die zich verdacht zouden gedragen bij de containerterminal, werd er een onderzoek ingesteld door de Landelijke Eenheid. Medewerkers van het Flexibele Interventieteam zagen dat verschillende groepjes van twee á drie personen zich bij de terminal ophielden.

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat verschillende containers waren opengeknipt. In totaal ging het om 43 stuks. In één van de containers troffen de agenten twee personen aan die dozen aan het klaarzetten waren om weg te nemen. Uiteindelijk is uit minimaal vijf containers daadwerkelijk gestolen.

De politie hield bij de actie zeven personen aan. Zes van hen werden op het terrein zelf aangehouden en eentje op een later moment op de A50 bij Renkum. Zes verdachten komen uit Eindhoven en een zevende uit Rotterdam. Onder hen waren ook enkele minderjarigen.

De verdachten zijn aangehouden voor diefstal en krijgen een bekeuring voor het negeren van de avondklok en de anderhalve meter maatregel. De zeven (jonge)mannen zijn in verzekering gesteld en zullen later in afwachting van hun proces worden heengezonden.