Meerdere verdachten gepakt voor schoten en roven grote partij sieraden bij brute overval op juwelierszaak

Een juwelierszaak aan de Dorpsstraat in Halsteren is woensdagmiddag 12 juli overvallen. Bij de overval werd geschoten en vitrines werden vernield. De politie is nog op zoek naar de daders.

De overval vond rond 14.00 uur plaats. Drie mannen met geweren en een bijl stapten de winkel binnen en vernielden meerdere vitrines. Buiten stond een vierde man klaar in een vluchtauto. De daders namen een grote hoeveelheid sieraden mee.

Er is ook bij de overval geschoten, maar er raakte niemand gewond. De overvallers vluchtten in een zwarte Renault. Een alerte burgernetdeelnemer zag de auto een uur na de overval op een parkeerplaats in Lepelstraat staan en waarschuwde de politie. De auto is veiliggesteld en wordt op sporen onderzocht.

Het gaat om een gestolen auto met daarop ook elders gestolen kentekenplaten. De politie vermoedt dat de daders daar overgestapt zijn in een ander voertuig.

De politie heeft woensdagavond 4 verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval. Het gaat om 4 mannen, een 24-jarige Rotterdammer, een 25-jarige man uit Wolphaartsdijk, een 20-jarige man uit Klundert en een 23-jarige man waarvan de woonplaats niet bekend is. Zij zitten vast voor nader onderzoek.