Politie schiet bij aanhouding treinstation na melding bedreiging gewapende verdachte

De politie heeft geschoten bij de aanhouding van een verdachte van een bedreiging in Rotterdam die gewapend zou zijn.

Op 13 juli rond 08.00 uur hebben agenten bij NS Station Schiedam Centrum een man aangehouden, waarbij een waarschuwingsschot is gelost. Gelukkig raakte niemand hierbij gewond. De arrestatie vond plaats nadat de man eerder in Rotterdam iemand had bedreigd en mogelijk een vuurwapen bij zich droeg.

Na een melding van een bedreiging in Rotterdam ging de politie onmiddellijk op zoek naar de verdachte. Binnen enkele minuten werd de man gelokaliseerd in Schiedam, in de buurt van NS Station Schiedam Centrum. Om de aanhouding veilig te laten verlopen, werd een waarschuwingsschot gelost door de politieagenten.

De verdachte werd zonder verdere incidenten overgebracht naar het politiebureau, waar hij momenteel wordt vastgehouden voor verder onderzoek. Op de plaats van aanhouding verricht de politie ter plaatse een gedetailleerd onderzoek om eventuele bewijsstukken veilig te stellen en de exacte omstandigheden van het incident te achterhalen.

De lokale autoriteiten werken nauw samen met het Openbaar Ministerie om alle aspecten van de zaak grondig te onderzoeken. Het is van groot belang om de veiligheid van het publiek te waarborgen en eventuele dreigingen adequaat aan te pakken.

De politie benadrukt dat er geen gewonden zijn gevallen tijdens de aanhouding en dat er geen direct gevaar meer bestaat voor de omgeving. Verdere updates over deze zaak zullen naar verwachting worden verstrekt door de politie.