De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Meisje (14) en jongen (12) schieten met AK-47 machinegeweer bij vuurgevecht met politie

In de Verenigde Staten zijn agenten verzeild geraakt in een vuurgevecht met kinderen gewapend met een AK-47 machinegeweer.

Agenten in de staat Florida stelden een onderzoek in naar een inbraak. Buren hadden glasgerinkel gehoord in een woning bij Orlando en belden de politie. Daarop zijn agenten ter plaatse gegaan en hebben een onderzoek ingesteld.

De politie werd bij aankomst vrijwel direct onder vuur genomen. Vanuit de woning werden schoten gelost. Agenten probeerden een telefoon in het pand te gooien om te kunnen onderhandelen met de schietende verdachten. Dat mislukte uiteindelijk.

Omdat de aanwezigen in de woning bleven schieten besloten de agenten om terug te schieten. Hierbij werd een 14-jarig meisje geraakt en ontwapend. Kort daarna gaf de tweede verdachte, een jongen van 12 jaar oud, zich over aan de politie.

Na onderzoek bleken de kinderen weg te zin gelopen uit een tehuis in de stad Enterprise. De sheriff was verbijsterd door het geweld. ‘Niemand van ons komt naar zijn werk om iemand neer te schieten en we verwachten al helemaal niet dat we in een vuurgevecht komen met een 14- en een 12-jarige.’

Bij de schietpartij raakten geen agenten gewond. Het meisje ligt in stabiele toestand in het ziekenhuis. De sheriff roept nu op om jeugdige delinquenten beter te behandelen. ‘Hoe we het nu doen werkt niet. Het werkt echt niet.’