Meisje doodgestoken in Roden

In het plaatsje Roden is vanmiddag een 17-jarige meisje doodgestoken. De vermoedelijke dader is even later aangehouden eveneens in Roden. De politie vermoedt dat de twee relatieproblemen hadden.

Rond 15.45 uur kwam er melding binnen van een geweldsmisdrijf. In Roden zou een meisje in haar ouderlijk huis zijn gestoken en ernstig gewond zijn geraakt. Toen agenten ter plaatse waren bij het huis was de dader al gevlucht. Daarop begon de politie direct een zoektocht waarbij onder meer speurhonden werden ingezet.

Na enkele tips van getuigen kon de politie een verdachte bij een voetbalveld in Roden aanhouden. In de directe omgeving werd ook een mes aangetroffen. Of het hier de gebruikte moordwapen betreft, zal onderzoek uit moeten wijzen. De aangehouden verdachte is een 19-jarige man. De aanleiding voor het geweld zouden relatieproblemen zijn geweest.

Het 17-jarige meisje werd na de steekpartij met spoed overgebracht naar het UMC Groningen waar ze even later bezweek aan haar verwondingen. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.