GPS-zender verraadt complete vluchtroute overvallers

Twee overvallers zijn vandaag kort na een overval op de Volksbank in het Duitse Alstätte aangehouden. Ongeveer een uur na de overval konden de overvallers in Hengelo worden gearresteerd. Zij konden zo snel worden opgespoord omdat er in de buitgemaakte geldkoffers een GPS zender verstopt zat. De overvallers hadden daar klaarblijkelijk geen enkel benul van.

Even voor 11.00 uur vanmorgen sloegen de twee gewapende overvallers toe bij de Volksbank in Alstätte waar op datzelfde moment net een geldwagen geld kwam leveren. Twee voertuigen reden direct de geldwagen klem waarop twee gewapende overvallers uitstapten en geld eisten onder bedreiging van een machinegeweer en een handvuurwapen. Maar dat was niet genoeg en de overvallers drongen de bank binnen en eisten geld uit de kluis. Daarop vluchtten de overvallers weg, maar niet alvorens ze een explosief op de voorruit van de geldwagen plaatsten.

Ondanks alle voorbereidingen die de overvallers hebben getroffen, zijn ze alsnog op een knullige manier opgespoord. In één van de geldkoffers zat een GPS zender waarmee de daders van begin tot eind gevolgd konden worden. Via de GPS kon de Duitse politie live meekijken met de daders op hun goed voorbereide vlucht. Zo was te zien hoe de daders in de buurt van Haaksbergen hun vluchtauto achterlieten en vertrokken in een gereedstaand voertuig. Uiteindelijk konden de twee overvallers aangehouden worden in Hengelo in de wijk Tuindorp ’t Lansink.