Melding bedreiging met vuurwapen op treinstation leidt naar groep jongeren en weggegooid wapen

De politie heeft na een melding van een bedreiging met een vuurwapen op een treinstation een verdachte onder verzet aangehouden.

Tijdens een controle van een groep jongeren in Breda heeft de politie een vuurwapen aangetroffen. De verdachten worden ervan beschuldigd kort daarvoor iemand te hebben bedreigd en een politieagent te hebben beledigd.

Op donderdag 17 augustus om 20.15 uur ontving de politie een melding van een persoon die beweerde bedreigd te zijn bij het treinstation aan de Stationslaan in Breda. Volgens de melder hadden de betrokken personen ook messen bij zich. Agenten gingen ter plaatse en spraken een groep van ongeveer vijf personen aan. Toen een van hen zich agressief gedroeg en een agent beledigde, werd besloten om deze persoon, een 18-jarige, aan te houden.

Tijdens zijn aanhouding bood hij echter verzet. In het tumult zagen de agenten dat hij een vuurwapen aan een van zijn vrienden gaf. Deze tweede verdachte, eveneens 18 jaar oud, sloeg op de vlucht en tijdens zijn ontsnappingspoging merkten agenten op dat hij het vuurwapen in een container gooide. Na een korte achtervolging werd ook hij gearresteerd en werd het vuurwapen in beslag genomen