Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Nederlander na klopjacht in Italië aangehouden voor doodsteken eigen vader

In Italië is na een klopjacht een Nederlander aangehouden die gezocht werd voor het doodsteken van zijn vader.

De Italiaanse autoriteiten hebben de 21-jarige Nederlandse man gevonden die wordt verdacht van de moord op zijn vader en een familievriend. De verdachte was enkele dagen voortvluchtig en werd uiteindelijk gelokaliseerd door de Italiaanse politie.

De verdachte wist zich schuil te houden in een nabijgelegen bosgebied in het noorden van Italië. De politie zette een intensieve zoektocht op touw, waarbij onder andere helikopters en militairen werden ingezet.

Het noodlottige incident vond plaats op woensdag, toen er een hevige ruzie ontstond tussen de verdachte en zijn 65-jarige vader. De confrontatie vond plaats in het huis van een familievriend, gelegen in het plaatsje Montaldo di Mondovi, zo’n 100 kilometer ten zuiden van Turijn. Tijdens deze ruzie zou de zoon naar verluidt een mes hebben gegrepen en zijn vader hebben neergestoken.

De Nederlandse familievriend probeerde in te grijpen om de situatie te kalmeren, maar hij werd eveneens neergestoken. Helaas overleed hij later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.