Melding chemische lucht leidt naar busje met drugsafval en miljoenen illegale sigaretten

De politie heeft in Boxtel drugsafval aangetroffen in een busje en miljoenen illegale sigaretten in beslag genomen.

Op maandagmiddag stelde de brandweer een onderzoek in bij de Havervelden na meldingen van een penetrante, chemische lucht. Tijdens het onderzoek troffen ze op het terrein van een bedrijfspand in die straat sporen aan die duidden op een dumping van drugsafval. Agenten controleerden vervolgens een bestelbus die vanaf het terrein van het bedrijf was weggereden omdat er het vermoeden bestond dat die iets te maken zou hebben met de dumping.

De bestelbus werd op de Mijlstraat gecontroleerd en daarin troffen agenten enkele vaten van 20 liter en twee vaten van 200 liter. Later werd vastgesteld dat de inhoud van deze vaten inderdaad drugsafval betrof. De bestuurder, een 46-jarige Pool met onbekend woonadres, werd aangehouden. Op het terrein van het bedrijf bleken in een koelcontainer ook meerdere vaten met drugsafval te staan. In de grond was een gat gegraven waarin drugsafval was geloosd. De eigenaar van het bedrijf, een 32-jarige inwoner van Boxtel, werd ook aangehouden. Zijn rol wordt nader onderzocht.

Tijdens een vervolgonderzoek op dinsdag in het bedrijfspand aan de Havervelden werden pallets aangetroffen. Daarop stonden dozen met siermeubeltjes gestapeld. Het bleek echter te gaan om een grote partij illegale sigaretten. Op basis van een eerste inschatting gaat om mogelijk zo’n 2,8 miljoen sigaretten, afkomstig uit het Oostblok. De politie draagt deze zaak voor verdere afhandeling over aan de Douane.