Melding gestolen auto leidt naar ernstig gewonde man in pand met drugslab

De politie heeft na een melding over een gestolen auto een drugslab aangetroffen in een pand in Wildervank.

Naar aanleiding van de melding stelden agenten woensdagavond een onderzoek in bij een pand aan de Meihuizenweg. Toen agenten ter plaatse gingen kregen zij het vermoeden dat er een lab in het pand zat. Er werd een arrestatieteam opgeroepen die vervolgens een inval heeft gedaan. Eenmaal binnen bleek er een man aanwezig te zijn die ernstig gewond was en is naar het ziekenhuis overgebracht. Een 45- jarige man uit Sint Hubert was ook in het pand aanwezig. Hij is meteen aangehouden.

Het pand is vervolgens vergrendeld zodat een speciaal team van de politie het drugslab kan ontmantelen. Er wordt onderzocht om wat voor chemische stoffen het gaat en of er drugs is geproduceerd. Ook wordt er onderzocht of er een mogelijke link is met de vaten met chemisch afval die zijn gevonden in Annen en Zuidlaarderveen.

De 45-jarige man uit Sint Hubert komt volgens de politie ook voor in een onderzoek dat al draaide in Oost-Nederland. Op dinsdag 12 mei troffen agenten in een pand aan de Faradaystraat in Zwolle een vrachtwagen aan. Daarin zaten grondstoffen waarvan het de bedoeling was dat die gebruikt zouden worden voor de productie van drugs. Er zijn destijds vier verdachten aangehouden. Een 41-jarige vrouw uit Zwolle en drie mannen uit Zwolle van 52, 53 en 56 jaar. In afwachting van het onderzoek zijn deze vier verdachten heengezonden. De 45-jarige man kwam tijdens het onderzoek als medeverdachte in beeld. De politie doet verder onderzoek in beide zaken.