Melding lekkage bij onderburen leidt tot ontdekking drugslab Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft na melding van een lekkage een drugslab ontdekt.

Bij de meldkamer kwam woensdag melding binnen van een lekkage bij een woning aan de Cronesteinstraat. De onderburen kregen wat water binnen en er is vervolgens een onderzoek gestart. Toen de woning doorzocht werd om de bron van de lekkage te achterhalen, bleek er een drugslab aanwezig te zijn.

Een sterke chemische lucht was te ruiken in en buiten de woning aan de Cronesteinstraat maar het was een lekkage bij de onderburen die tot de ontdekking van het drugslab leidde. De gewaarschuwde eigenaar, die de woning verhuurd had, ging een kijkje nemen bij de woning. Binnen hing een sterke chemische lucht en stonden vaten met chemicaliën , waarop de eigenaar direct de politie alarmeerde.

Nadat het pand eerst was gelucht, hebben specialisten van de Forensische Opsporing het pand geruimd. De politie doet nader onderzoek naar de huurder en eventuele andere betrokkenen. De politie heeft de omgeving afgezet en sporen veiliggesteld. In het lab werden chemische psycho-actieve stoffen geproduceerd. De politie doet onderzoek naar de bijbehorende verdachten. Er zijn nog geen aanhoudingen gedaan.