© Politie

Nieuwe verdachte gepakt voor poging plofkraak Duitsland en wilde achtervolging RS3

De politie heeft in het onderzoek naar een poging plofkraak met een RS3 op een geldautomaat in Duitsland een nieuwe verdachte gepakt.

De verdachte werd vorige week aangehouden door de politie. De 21-jarige man uit Weesp werd maandag 4 oktober in zijn woonplaats aangehouden. Hij zit nog in voorlopige hechtenis op verdenking van betrokkenheid bij de poging plofkraak op een geldautomaat in Duitsland in april van dit jaar. Na de kraak ontstond er een lange achtervolging met de Audi RS3 van de daders die uiteindelijk geëindigd is op de A27 tussen Hilversum en Utrecht. Daar hebben de plofkrakers hun snelle Audi gedumpt en zijn te voet verder gevlucht.

Eerder werden al twee andere arrestaties verricht. Deze drie verdachten waren vermoedelijk allen inzittende van de RS3 die zaterdagnacht 2 april werd achtergelaten op de A27. Het vermoeden is dat het drietal een plofkraak wilde plegen in het dorp Herzogenrath. Naast de vermoedelijke inzittenden is eerder in april ook de huurder van de gebruikte auto aangehouden. Deze 25-jarige man uit Maartensdijk is heengezonden. Hij blijft verdachte in het onderzoek.