© Instagram

Melding rookontwikkeling leidt naar verdachten in pand met drugslab

De politie heeft aanhoudingen verricht na de ontdekking van een mogelijk drugslab in een bedrijfspand.

Op zondagavond 21 mei zijn in een bedrijfspand aan de Stationsweg in Wezep goederen aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij de productie van drugs. Na een melding van rookontwikkeling werd de brandweer ter plaatse geroepen, waarna zij de verdachte materialen ontdekten. Vanwege mogelijke gevaarlijke stoffen werden drie nabijgelegen woningen ontruimd en werd het pand grondig gecontroleerd. Gelukkig bleek er uiteindelijk geen gevaar te zijn voor de omgeving, waardoor de bewoners van de ontruimde woningen veilig konden terugkeren naar huis.

Twee mannen, respectievelijk 34 en 32 jaar oud, zijn diezelfde avond gearresteerd op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Op maandagochtend 22 mei volgde de arrestatie van een derde verdachte, eveneens in verband met mogelijke betrokkenheid bij deze zaak. De identiteit van de verdachten is niet vrijgegeven.

De recherche en de Landelijke Faciliteit Ontmantelen hebben de zaak in onderzoek genomen. Zij zullen alle relevante bewijsstukken verzamelen en getuigen ondervragen om de volledige omvang en details van de zaak te achterhalen. Het onderzoek richt zich op het vaststellen van de verantwoordelijkheid en betrokkenheid van de verdachten bij de vermoedelijke drugshandel in het betreffende bedrijfspand.

Mensen die mogelijk relevante informatie hebben met betrekking tot deze zaak worden verzocht contact op te nemen met de politie. De politie benadrukt dat tips vertrouwelijk worden behandeld en dat anonimiteit kan worden gegarandeerd.

De verdachten zullen worden voorgeleid aan de rechter, die uiteindelijk zal beslissen over eventuele vervolging en de daarbij behorende strafmaatregelen.