© Pexels

Verdachten van voetbalgeweld na AZ-West Ham United op beeld in Opsporing Verzocht

De politie toont verdachten van ongeregeldheden na AZ-West Ham United wedstrijd op televisie in Opsporing Verzocht.

De politie in Alkmaar zal dinsdagavond de eerste 24 foto’s tonen van verdachten die betrokken waren bij de ongeregeldheden na de wedstrijd tussen AZ en West Ham United. Deze beelden zullen worden uitgezonden op nationale televisie in het programma Opsporing Verzocht, op NPO2 om 21.10 uur.

Na de wedstrijd brak een grote groep mensen in het AZ-stadion met vereende krachten een scheidingshek tussen twee tribunes en vielen ze mensen aan die aan de andere kant van het vak stonden te kijken. De eigenaar van het stadion en verschillende aanwezigen hebben beeldmateriaal van de ongeregeldheden ter beschikking gesteld aan de politie. Sommige verdachten zijn al geïdentificeerd, maar degenen die op de foto’s staan en nog niet zijn herkend, zullen nu herkenbaar worden getoond op televisie.

De politie roept eventuele betrokkenen bij de ongeregeldheden op om zich zo snel mogelijk bij hen te melden, mochten ze willen voorkomen dat hun foto op nationale televisie wordt getoond. De deadline hiervoor is dinsdag 23 mei om 16.00 uur.

Daarnaast doet de politie een oproep aan toeschouwers die aanwezig waren in het AZ-stadion om zich te melden als zij informatie hebben over personen die zich schuldig hebben gemaakt aan geweldplegingen tijdens de wedstrijd.

Deze actie van de politie is een belangrijke stap in het identificeren en opsporen van de betrokkenen bij de ongeregeldheden. Het publiek wordt opgeroepen om mee te werken en informatie te verstrekken die kan helpen bij het onderzoek.